Skip to main content

Vindmølleindustrien

Vindmølleindustrien bruger rustbeskyttelsesprodukter til at beskytte vindmøllernes metaldele. Rustbeskyttelsen bruges på de fabrikker, der producerer vindmøllerne, samt under opbevaring og transport af modulerne. Det er blandt andet for at sikre en længere levetid på vindmøllerne.

Vindmøller er udsat for alle vejrforhold, derfor er regelmæssig inspektion nødvendig. Det er servicemontørens opgave at sikre, at metaldelene løbende kontrolleres og behandles med et rustbeskyttelsesmiddel.

Både SUVO og Tectyl rustbeskyttelsesprodukter bruges i vindmølleindustrien.

Bæredygtig rustbeskyttelse til vindmøller

Et samarbejde mellem den danske vindmøllegigant Vestas og LHG Group A/S om udvikling af specielle rustbeskyttelsesprodukter til vindmølleindustrien har betydet, at SUVO-produkterne nu anvendes globalt i Vestas interne organisation og hos Vestas underleverandører.

Siden 2012 har LHG Group A/S i tæt samarbejde med Grene Wind Industry Suppliers A/S arbejdet målrettet og succesfuldt på at udbrede det grønne miljøvenlige SUVO Non Nafta Antirust produkt til flere af verdens vindmølleproducenter samt underleverandører til den fremstormende industri. SUVO Non Nafta produktet anvendes foruden i Europa bl.a. også i Kina, Indien, Sydamerika og vil i de kommende år blive lanceret i USA og andre lande hvor vindmølleteknologien vinder frem. Læs mere om Grene W.I.S og rustbeskyttelse i vindmøllebranchen her. 

Relevante artikler